Bardzo smaczna sałatka , którą możemy zrobić gdy zostaną nam resztki pieczonych warzyw , oczywiście możemy również upiec warzywa specjalnie do tej sałatki:)
Wykonujemy czynności z tego przepisu
a dla przypomnienia potrzebne będą nam:
bakłażan 1 sztuka
papryka 3 sztuki
cebula 3 sztuki
cukinia 1 sztuka
pomidor 3 sztuki opcjonalnie
oregano suszone do posypania
bazylia suszona do posypania
oliwa z oliwek do warzyw
oraz
kilka rzodkiewek
roszponka garść
awokado 1/2
suszone pomidory 2-3 sztuki
makaron z brązowego ryżu ugotowany pół szklanki
jogurt kozi 2-3 łyżki opcjonalnie
Wszystko mieszamy delikatnie w misce. Możemy dodać kiełki. Sałatka jest bardzo sycąca. Zamiast jogurtu możesz zmiksować awokado z suszonymi pomidorami i polać sałatkę.
Zmiksowane awokado z suszonymi pomidorami- sos do sałatek
Leave A Reply