Dostęp do cukinii mamy rzez cały rok jednak w okresie letnim cukinie są młode, delikatne po prostu pycha.
Potrawkę robi się ekspresowo, jest dobra jako kolacja, przekąska czy szybka potrawa dla gości.
Składniki
cukinia (1 sztuka)
pieczarki (3-4 sztuki)
cebula (1 sztuka)
marchew (1 sztuka)
szpinak baby (1 garść)
koperek (do smaku)
jajko na miękko (1-2 sztuki)
Warzywa szybko podduszamy na patelni tak , aby je lekko zmiękczyć.
dla tych co uznają jajka można je dodać do potrawki. Przypominam, że najwartościowsze jajka to te na miękko. Ja zamiast gotować kładę jajko na lekko rozgrzanej patelni , następnie przekładam je na drugą stronę, przez taką obróbkę mogę kontrolować ścięcie białka i ochronę przed ścięciem żółtka. Szczerze mówiąc zazwyczaj zjadamy żółtko, a białko psy.
Doprawiamy ulubionymi przyprawami sól, pieprz, wędzona papryka, czosnek.
Leave A Reply