• Strona główna
  • O mnie
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Patronite
  • Konsultacja
  • Moje konto
  • Rodzaj konta
  • Zaloguj się
  • Kategorie wpisów

    • Ciasta i desery (12)
    • Diety (67)
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta (297)
    • Lifestyle (14)
    • Najnowsze (21)
    • Nowotwory / Guzy (200)
    • Obiady (44)
    • Ogólne (394)
    • Pasożyty (127)
    • Podróże (0)
    • Przepisy (5)
    • Przyroda i zwierzęta (2)
    • Śniadania/ kolacje (55)
    • Zdrowie w praktyce (338)
  • Strona główna
  • O mnie
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Patronite
  • Konsultacja
  • Moje konto
  • Rodzaj konta
  • Zaloguj się

  • Diety
  • Dziecko / Ciąża / Kobieta
  • Lifestyle
  • Pasożyty
  • Podróże
  • Przepisy
  • Przyroda i zwierzęta
  • Nowotwory / Guzy
  • Zdrowie w praktyce

Kotlety jaglane z pieczarkami i kiszonki czyli obiad probiotyczny

25 marca, 2016

Prosty, szybki obiad:)

Kotlety jaglano-pieczarkowe 

– kasza jaglana ugotowana 2 szklanki ,

najlepiej żeby była ciepła czyli świeżo ugotowana

lub jeżeli takiej nie mamy podgrzewamy dodając trochę wody ,

 kasza musi być taka dla dobrego lepienia kotletów

– kilka pieczarek 5-6 sztuk

– 2 cebule

– przyprawy wg uznania u mnie: kurkuma, sól himalajska, suszony czosnek, wędzona papryka

1) cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę lekko przesmażamy na patelni ,

2) łączymy kaszę z pieczarkami i cebulkę , dla lepszego sklejenia kotletów stopką od miksera 1/3 kaszy z pieczarkami miksujemy, taka pulpa ładnie nam sklei składniki.

Takiego zabiegu również używam do rozdrobnienia różnych niewygodnych składników dla mojego synka , ponieważ ma problemy z jedzeniem kawałków cebuli i pieczarek:) ot takie dziwactwo:)

Odnośnie dzieci :możemy w kotletach poprzez lekkie zmiksowanie przemycić coś z czym dziecko ma problemy np  dodatkowe warzywo:)

3) obie masy łączymy i lepimy kotlety ,

4) smażymy kotlety na małym ogniu z obydwu stron niedopuszczająca do zbytniego    zrumienienia , jeżeli nie możemy obejść się bez panierki , panierujemy kotlety w czym lubimy np mielonych ziarnach słonecznika, pestkach dyni czymś najlepiej bezglutenowym.

Podajemy np z ryżem pełnoziarnistym i sosem pomidorowym:

Szybki sos pomidorowy miksujemy 1 pomidora , kilka suszonych pomidorów z oleju, kilka orzechów np nerkowca . Doprawiamy ziołami np bazylią , oregano.

surówki

Pierwsza: kapusta z marchewką- kiszonka 5 dniowa

Druga  mix zielonych sałat z pomidorami i suszonymi pomidorami

Życzę udanych eksperymentów:)

Share

Obiady  / Ogólne  / Śniadania/ kolacje

Izabela

Leave A Reply


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • O mnie

    Miłośniczka zdrowego odżywiania, wielbicielka wszystkiego co zdrowe, nałogowo "pochłaniam" książki o zdrowiu, medycynie naturalnej i oczywiście kulinarne.

    Więcej o mnie

  • Najnowsze wpisy

    • Protokół suplementacji jodem Dr Brownsteina
    • Dlaczego potrzebujesz jodu? Czarodziejski pierwiastek.
    • Suplementy w chorobach immunologicznych Myers
  • Kategorie wpisów

    • Ciasta i desery (12)
    • Diety (67)
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta (297)
    • Lifestyle (14)
    • Najnowsze (21)
    • Nowotwory / Guzy (200)
    • Obiady (44)
    • Ogólne (394)
    • Pasożyty (127)
    • Podróże (0)
    • Przepisy (5)
    • Przyroda i zwierzęta (2)
    • Śniadania/ kolacje (55)
    • Zdrowie w praktyce (338)


  • Zapisz się do newslettera


    • Strona główna
    • Kontakt
    • Współpraca
    • Patronite
    • Konsultacja
    • Moje konto
    • Wyloguj się
    • Diety
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta
    • Lifestyle
    • Pasożyty
    • Podróże
    • Przepisy
    • Przyroda i zwierzęta
    • Nowotwory / Guzy
    • Zdrowie w praktyce

© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods