2016
Ulubiona potrawa mojego synka
kasza gryczana prażona ugotowana 1 szklanka
papryka 1 sztuka obrana ze skórki
groszek zielony ugotowany pół szklanki
jogurt kozi 1/2 – 1 kubeczek
Ugotuj kaszę.
Ugotuj na parze groszek lub wykorzystaj gotowy ze słoika najlepiej BIO , puszek nie polecam ze względu na zawartość BPA oraz zazwyczaj dodatek cukru i soli.
Paprykę obierz ze skóry, chyba że posiadasz ekologiczną.
Wszystko wymieszaj i lekko podgrzej, dopraw do smaku ziołami lub solą .
Ja dodaję trochę oregano i wędzonej papryki. Gdy wszystko jest ciepłe dodaj ogrzany jogurt jeżeli trzymasz go w lodówce. Czasami do potrawy dodaję trochę ekologicznej kukurydzy.
Danie jest sycące.
Jeżeli dziecko lubi potrawy na zimno możesz takie danie zabrać w plener, zamiast ciastek czy pszennej buły:) Drugie śniadanie dla mamy i dziecka, na pierwsze pijemy soki.
Leave A Reply