• Strona główna
  • O mnie
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Patronite
  • Konsultacja
  • Moje konto
  • Rodzaj konta
  • Zaloguj się
  • Kategorie wpisów

    • Ciasta i desery (12)
    • Diety (67)
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta (297)
    • Lifestyle (14)
    • Najnowsze (21)
    • Nowotwory / Guzy (200)
    • Obiady (44)
    • Ogólne (394)
    • Pasożyty (127)
    • Podróże (0)
    • Przepisy (5)
    • Przyroda i zwierzęta (2)
    • Śniadania/ kolacje (55)
    • Zdrowie w praktyce (338)
  • Strona główna
  • O mnie
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Patronite
  • Konsultacja
  • Moje konto
  • Rodzaj konta
  • Zaloguj się

  • Diety
  • Dziecko / Ciąża / Kobieta
  • Lifestyle
  • Pasożyty
  • Podróże
  • Przepisy
  • Przyroda i zwierzęta
  • Nowotwory / Guzy
  • Zdrowie w praktyce

Bulion na jelita wg Amy Myers

18 kwietnia, 2016

Leczniczy przepis na nieszczelne  jelita. Oczywiście nie jest on „lekarstwem”,  które uleczy wszystkie problemy, jest on jednym z elementów programu naprawczego jelit , który stosuje lekarz funkcjonalny Amy Myers.

Możesz przeczytać więcej na temat tego programu , który nazywany jest Program 4R.

Żelatyna zawarta w bulionie chroni i leczy, śluzową wyściółkę układu pokarmowego i wspomaga trawienie substancji odżywczych. Bulion idealnie nadaje się do zup i picia bezpośrednio z kubka.

Bulion na jelita

kości ze szpikiem z organicznego kurczaka 0,5 kg lub z golonki
ocet jabłkowy 2 łyżki stołowe

sól morska 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki obrane i zmiażdżone
woda 8 szklanek
warzywa posiekane: marchewki, seler, cebula (opcjonalnie)

Do wody w garnku wkładamy kości/ golonkę, sól, ocet, czosnek, warzywa. Woda powinna zakryć kości. Gotujemy na wolnym ogniu przez minimum 24 godziny, schładzamy. Bulion nadaje się do spożycia po ośmiu godzinach gotowania, ale dr Myers zaleca gotować go dobę. 

Po ugotowaniu wyjmujemy kości i odcedzamy z bulionu tłuszcz. Gdy wstawimy bulion do lodówki, tłuszcz wypłynie na powierzchnię i będzie go można zebrać. Bulion można pić jako taki, albo użyć go w przepisach.

Po 4-5 dniach resztki zamrażamy np w postaci kostek bulionówek.

Źródła:

Zdjęcie Internet

„Możesz wyleczyć choroby autoimmunologiczne”  dr Amy Myers

Share

Dziecko / Ciąża / Kobieta  / Obiady  / Ogólne  / Śniadania/ kolacje  / Zdrowie w praktyce

Izabela

Leave A Reply


Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • O mnie

    Miłośniczka zdrowego odżywiania, wielbicielka wszystkiego co zdrowe, nałogowo "pochłaniam" książki o zdrowiu, medycynie naturalnej i oczywiście kulinarne.

    Więcej o mnie

  • Najnowsze wpisy

    • Protokół suplementacji jodem Dr Brownsteina
    • Dlaczego potrzebujesz jodu? Czarodziejski pierwiastek.
    • Suplementy w chorobach immunologicznych Myers
  • Kategorie wpisów

    • Ciasta i desery (12)
    • Diety (67)
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta (297)
    • Lifestyle (14)
    • Najnowsze (21)
    • Nowotwory / Guzy (200)
    • Obiady (44)
    • Ogólne (394)
    • Pasożyty (127)
    • Podróże (0)
    • Przepisy (5)
    • Przyroda i zwierzęta (2)
    • Śniadania/ kolacje (55)
    • Zdrowie w praktyce (338)


  • Zapisz się do newslettera


    • Strona główna
    • Kontakt
    • Współpraca
    • Patronite
    • Konsultacja
    • Moje konto
    • Wyloguj się
    • Diety
    • Dziecko / Ciąża / Kobieta
    • Lifestyle
    • Pasożyty
    • Podróże
    • Przepisy
    • Przyroda i zwierzęta
    • Nowotwory / Guzy
    • Zdrowie w praktyce

© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods