Diety Przyroda i zwierzęta Zdrowie w praktyce Przepisy Lifestyle Dziecko/Ciąża Rak/Nowotór/Guz Podróże Pasożyty

Każda choroba na podłoże w zatruciu" twierdzą lekarze i naukowcy medycyny ekologicznej.

Odtruwać organizm , zdaniem lekarzy "od przyczyn", to coś więcej aniżeli głodować i od czasu do czasu coś połknąć na przeczyszczenie. To bardziej skomplikowany aniżeli może się wydawać medyczny zabieg i jedno z najważniejszych narzędzi dzisiejszej medycyny w walce z chorobami środowiskowymi. Odtrucie jest jednym z najbardziej prostych, skutecznych i najefektywniejszych sposobów przerwania błędnego koła chorób cywilizacji.

Zalegające organizm, niewidzialne trucizny, muszą być wydalone na zewnątrz.

Lekarze praktykujący tę technikę uważają, że nie chodzi tu wyłącznie o usunięcie z organizmu wszelkich substancji nieorganicznych (metale ciężkie, chemikalia, wzmacniacze smakowe, barwniki, aromaty, konserwanty, alkohol, pozostałości po syntetycznych lekach, pestycydy itp.) ale tez co jest tak samo ważne, o przywrócenie optymalnej możliwości przyswajania składników odżywczych z pokarmu . Inną i podobnie ważną korzyścią z tego zabiegu jest lepsze wchłanianie substancji czynnych , zawartych w lekach.

Detox całego ciała ma przede wszystkim na celu uzyskanie właściwego odczynnika pH (7,2-7,5) umożliwiającego szybszy proces reperacji uszkodzonych komórek i tkanek . Najbardziej optymalnym wskaźnikiem niezależnie od rodzaju choroby jest "lekko alkaiczny" . (Można to określić papierkiem lakmusowym śliniąc go )

 

Detox całego ciała

1) Z 6 gejpfrutów, 6 pomarańczy, 6 cytryn. Wyciskamy z nich sok do pojemnika szklanego z ilością 4l wody przefiltrowanej wkładamy do lodówki.

2) Rano po opuszczeniu łóżka wypijamy pół szklanki wody z 1 łyżeczką soli Epsom (czysta postać siarczanu magnezu). Czynność tę powtarzamy jeszcze dwukrotnie, tak aby zakończyć ją w ciągu godziny

3) po trzech godzinach wypijamy szklankę wcześniej przygotowanego soku  tak czynimy przez każdą kolejną godzinę. Dopuszczalne jest spożycie grejpfruta lub pomarańczy.

4) Powyższe "obżarstwo" uzupełniamy 1 tabletką (500mg) wapnia trzy razy dziennie (najlepiej w postaci fosforanu wapnia).

5) Czynności te powtarzamy przez cały dzień następny.

Bóle głowy, mięśni lub może zawroty i słabość, jakie mogą wystąpić, oznaczają, że nagromadzone toksyny opuszczają organizm.

UWAGA  Najlepsze do użycia są owoce organiczne. Jeżeli nie masz do nich dostępu z uwagi na duże stężenie pestycydów w owocach południowych wymagana jest ich kąpiel w roztworze kwaśnym a potem zasadowym.

 

Usuwanie bakterii, grzybów i pestycydów:

Usunięcie szkodliwych bakterii Płuczemy owoce najpierw w wodzie o odczynie kwaśnym przez 2-3 minuty. Na 1 litr wody dodaj  ok. pół szklanki octu (najlepiej winnego lub jabłkowego, jak nie masz może być zwykły) albo 2-3 łyżki kwasku cytrynowego.
Usunięcie pestycydów. Po wyjęciu warzyw z wody kwaśnej płuczemy je w wodzie o odczynie alkalicznym przez kolejne 2-3 minuty. Na 1 litr wody dodaj 1 czubatą łyżkę sody kuchennej.
Opłukujemy warzywa w czystej wodzie (neutralne pH 7)

 

źródła:

"Od lekarza do grabarza" Jerzy Maslanky

zdjęcia internet

 

 

 



<< poprzedni artykuł następny artykuł >>

Dodawanie komentarzy do wpisu możliwe po zarejestrowaniu i zalogowaniu.

izla.pl 2015-17
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie treści i zdjęć bez zgody autorki zabronione.