Diety Przyroda i zwierzęta Zdrowie w praktyce Przepisy Lifestyle Dziecko/Ciąża Rak/Nowotór/Guz Podróże Pasożyty

Pyszna pasta roślinna, którą można zrobić do chleba lub do warzyw. Pasta zrobiona jest z miksu orzechów, ale można wybrać jeden gatunek orzechów, które najbardziej lubicie np nerkowce czy użyć pestek dyni lub słonecznika.

Składniki:

0,5 szklanki  ulubionych nasion i orzechów,

woda do namoczenia,

5 suszonych pomidorów z oleju,

łyżka domowego keczupu,

Wybrane orzechy lub pestki w ilości pół szklanki, zalewamy wrzątkiem i czekamy 10-15 minut do do ich zmiękczenia. Zamiast zalewania wrzątkiem, możesz orzechy namoczyć w wodzie na noc wtedy pasta będzie bardziej kremowa.

Po przepłukaniu orzechów, wkładamy je do naczynia w którym będziemy je miksować z suszonymi pomidorami.

Dla podkręcenia smaku możesz dodać łyżkę domowego keczupu.

Pasta podana na chlebku raw mój jest z pomidorami oraz z kiełkami jarmużu.



<< poprzedni artykuł następny artykuł >>

Dodawanie komentarzy do wpisu możliwe po zarejestrowaniu i zalogowaniu.

izla.pl 2015-17
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie treści i zdjęć bez zgody autorki zabronione.